Ainekset:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos varovasti käännelleen vaahtoon. Voitele ja korppujauhota syvennyksellinen kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kakku alkaa irrota reunoilta. Anna vetäytyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle. Jäähdytä pohja.
Päälle:
3 dl pakastettua mansikkasurvosta
1 iso banaani
1 dl kuohukermaa
Makeutusjauhetta
½ tl vaniljasokeria
Suklaata tms. koristeluun
Laita kakkupohjan syvennykseen ensin mansikkasurvos, sitten banaani viipaleina. Vaahdota kerma (saa jäädä melko löysäksi), mausta makeutusaineella ja vaniljasokerilla. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi suklaalastuilla.
Piti saada nopeasti kahvipöytään jotain tarjottavaa ja pääsiäisen jäljiltä kaapit ammottivat tyhjyyttään. Tällainen kakku syntyy tosi vähistä aineksista ja nopeasti, täytteeksi voi kukin laittaa mitä sattuu löytymään. Ulkonäkö voisi toki olla huomattavasti kauniimpi, mutta minä en ehtinyt panostaa siihen laisinkaan… Maku oli kuitenkin hyvä ja aikaa koko hommassa meni vain noin 20 minuuttia.
Kommentit