509150.jpg

16 kpl

 


Ainekset:


50 g (1 pala) hiivaa


5 dl vettä


2 tl suolaa


12–13 dl vehnäjauhoja

 


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhoja sekoitellen ja vaivaa taikinaa lopuksi niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Kohota leivinliinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin tunti.

509144.jpg

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia ja muotoile puolikkaista tangot jotka jaat kunkin 8 osaan. Pyörittele taikina palleroiksi ja painele tai kaulitse litteiksi. Älä anna kohota enää ennen uuniin laittoa, paista keskitasolla 7-10 minuuttia. Tee sivuun viilto ja tarjoa lämpiminä haluamiesi täytteiden kanssa.

509151.jpg

Meillä oli seuraavanlaiset täytteet:


Santa Marian Pico de Gallo – mausteella tehtyä tomaattisalsaa


Jalapenoa


Sipulia


Texmexmaustettua jauhelihaa


Cheddarjuustoa


Kermaviiliä


Jääsalaattia


Valkosipulikastiketta

Pitaleivät ovat parhaimmillaan leipomispäivänä, mutta jäljelle jääneet maistuvat hyviltä kyllä seuraavana päivänä vaikka ihan normaalin leivän tapaan syötyinä.