495735.jpg

30–35 kpl

 

Ainekset:


150 g voita


2 dl sokeria


1 muna


3,5 dl vehnäjauhoja


½ dl mantelilastuja murskattuna


1 tl leivinjauhetta


1,5 tl vanilliinisokeria


n. 150 g tummaa suklaata

 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Murskaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon sekoittaen. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinaan varoen. Laita taikina kovettumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Jaa taikina 3 osaan ja muotoile kustakin palasta uunipellin mittainen tanko, painele noin 3-4 cm levyiseksi. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa, pötköt leviävät paistettaessa melko paljon. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.  Leikkaa tangot vinottain sopivankokoisiksi viipaleiksi heti uunista oton jälkeen. Tarjoa jäähtyneinä.