827327.jpg

noin 25 kpl

Pohja:


2 dl vettä


1 tl suolaa


1 kananmuna


1 dl leseseosta


5-6 dl vehnäjauhoja


1 pss kuivahiivaa


1 dl juoksevaa margariinia


 


Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja muna. Hämmennä kuivat aineet ja kuivahiiva keskenään, lisää veteen. Alusta tasaiseksi, lisää mukaan vielä margariini. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, valmista sillä aikaa täyte.


 


Täyte:


400 g broilerisuikaleita


1 sipuli


½ keltainen paprika


1 pieni vihreä paprika


150 g tuorejuustoa (chili-paprika)


Oreganoa


Mustapippuria


(Suolaa)


 


Pinnalle:


Juustoraastetta

Ruskista broilerit pannulla kypsiksi. Lisää mukaan pilkottu sipuli ja paprikat, anna kypsyä muutama minuutti. Ota pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä mausteita maun mukaan.

Vaivaa taikinasta jauhotulla pöydällä ilmakuplat pois ja kauli taikina ohueksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla taikinasta renkaita ja painele ne foliovuokien pohjalle ja reunoille tasaisesti. Anna kohota sen aikaa, että uuni lämpenee 200 asteeseen. Täytä piiraat täytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Tällainen kokeilu tällä kertaa. Ostamassani foliovuokapaketissa oli 20 vuokaa, joten taikinaa jäi hieman yli. Kaulin lopun taikinan levyksi ja ripottelin sen päälle silputtuja oliiveja sekä juustoraastetta, rullasin patongiksi ja tein vähän viiltoja pintaan. Myös tämä paistui reilussa vartissa kypsäksi ja oli hyvää!