1152999.jpg

Ainekset:
1 maustamaton, takuumurea naudanpaisti


Valkopippuria


Suolaa

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Hiero lihan pintaan pippuria ja suolaa. Kuumenna pannulla öljyä tai voita ja paista lihan pinta nopeasti kiinni joka puolelta. Siirrä uuninkestävään astiaan ja tökkää paistomittari keskelle paistin paksuinta kohtaa. Tämä paisti otettiin uunista kun mittari näytti 63 astetta. Jälkikypsymistä tapahtui kuitenkin niin paljon, että vaikka liha leikatessa oli kauniin punertavaa, tarjoiluvaiheessa se oli jo täyskypsän värinen. Eli jos haluaa syödä lihan mehukkaana, hieman punertavana, se kannattaa ottaa uunista pois jo noin 60 asteen tietämillä. Kuuman lihan päälle voi sitten pöydässä ripotella haluamiaan mausteita tai käyttää ihan maustevoita tai kastiketta. Kunnon liha ei itse asiassa kovin moninaisia mausteita edes kaipaa ollakseen hyvää.