20 kpl
1 pkt valmista murotaikinaa
2 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
200g voita tai margariinia
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
1-2 valkuaista
Karamelliväriä
Nonparelleja
Minä tein leivokset laiskuuksissani valmiista murotaikinasta. Pohjan ohje löytyy täältä, mikäli sen haluaa itse tehdä (huomioi että olen tässä tuplannut annokset). Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaan veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele folio- tai tukeviin leivosvuokiin. Paista pohjia noin 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.
Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vaniljasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli (joka saa olla puuromaisen paksua) ja lisää vaniljasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vaniljakiisseli.
Täytä jäähtyneet pohjat vaniljatäytteellä. Valmista kuorrutus. Lisää tomusokeriin valkuaista vähän kerrallaan, kuorrutus saa olla melko paksua. Värjää elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus leivosten päälle ja koristele nonparelleilla. Jäähdytä ja säilytä viileässä.
Tämän ohjeen bongasin Nasuttajalta, ja ihania leivoksia tuli! Oikaisin tosiaan ainoastaan tuossa pohjan teossa koska pakkasessa oli valmista murotaikinaa, joka sopi leivoksiin ihan yhtä lailla. Tosin nuo käyttämäni Italian leivosvuoat eivät olleet kaikista kätevimmät, vaikka leivoksista kauniin muotoisia tulikin… foliovuokiin taikina olisi kuitenkin huomattavasti näppärämpää painella. Suosittelen kokeilemaan ohjetta, jos bebeistä tykkää!
Kommentit