2000876.jpg

noin 16 isoa muffinia

Ainekset:
200 g voita tai margariinia
4 munaa
5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää vuorotellen sulatetun rasvan kanssa jauhoseokseen, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikina muffinivuokiin, jätä kohoamisvaraa. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15-20 minuuttia, kypsyyttä voi kokeilla tarvittaessa tikulla. Siivilöi jäähtyneiden muffinien päälle koristeeksi tomusokeria ennen tarjoilua.

Tässä on suosikkimuffiniohjeeni. Helppoja ja nopeita tehdä, ja pinnasta tulee ihanan rapsakka paistettaessa. Parhaimmillaan nämä ovat jäähtyneinä. Meillä ei yleensä ottaen olla mitään suuria muffinien ystäviä, mutta nämä maistuvat kyllä paremmin kuin hyvin! Amerikan muffinivuokiin tehtynä tästä taikinamäärästä tuli 16 kpl, mutta muffinit voi varsin hyvin tehdä myös perinteisiin, matalampiin vuokiin jolloin ohjeella saa varmaan 25-30 muffinia, paistoaika lienee silloin noin 10 minuuttia.

Viime aikoina blogissani on ollut aika hiljaista, silla tietokoneemme sanoi yhteistyösopimuksen irti. Siihen oli onneksi osattu varautua, joten kaikki tärkeä oli varmuuskopiotu muualle. Nyt käyttelen siis väliaikaisesti ikivanhaa konettamme, joka ei todellakaan toimi millään muotoa nopeasti, joten tällä päivittäminen on vähän hankalampaa. Tässä nyt kuitenkin jotain uutta.
-----------------------------------------------------

Muistutan myös edelleen ARVONNASTA, laskurin lukema on jo yli 99 tuhatta eli käsillä alkaa olla viime hetket osallistua!