2120399.jpg

Pohja:
300 g suklaa-kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
397 g  makeutettua kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.

Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

2120385.jpg

Testasinpa minäkin tätä Ullan banoffee-ohjetta kun sitä on kovin kiitelty. Ja hyvä, ihanan erilainen torttu tästä syntyikin. Yksi pala kahvin kanssa riittää hyvin viemään makeannälän, mutta ei kuitenkan ole liian ällöä. Maku hiukan vielä parani, kun loput syötiin seuraavana päivänä.
Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty suklaa-digestivejä, minä en löytänyt moisia joten korvasin ne suklaa-kaurakekseillä.