24 cm vuokaan

Pohja:
200 g Digestivekeksejä
75 g voita

Murskaa keksit tasaiseksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele keksiseos tiiviisti vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
150 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa

Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Vaahdota kerma. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää tuorejuuston joukkoon. Kiehauta 2 rkl vettä, purista kylmä vesi liivatteista pois ja liuota ne kiehuvaan veteen. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juustoseokseen. Viimeisenä hämmennä joukkoon varovaisesti vaahdotettu kerma. Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta foliolla peitettynä jääkaappiin useaksi tunniksi tai mielellään yön yli jähmettymään.

Pinnalle:
2 prk mangososetta (vauvanruoka)
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Liota  liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kiehauta 2 rkl vettä, puristele kylmä vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Sekoita mangososeen joukkoon ohuena nauhana valuttaen. Kaada seos jähmettyneen kakun päälle ja nosta vielä kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Ennen tarjoilua pyöräytä veitsellä kakun reunat irti vuoasta ja siirrä leivinpaperin avulla kakku tarjoiluastiaan. Koristele haluamallasi tavalla.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!  Jatketaan vielä jouluisella kuvalla, vaikkakin tämä torttu sopii varsin hyvin ympäri vuoden tarjottavaksi. En löytänyt netistä ihan mieleistäni ohjetta, mutta Marien juustokakku
oli varsin lähellä sitä mitä hain, joten tässä minun valkosuklainen versioni siitä. Hyvää oli!