Pohja:
200 g Digestivekeksejä
75 g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
150 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
2 prk mangososetta (vauvanruoka)
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kiehauta 2 rkl vettä, puristele kylmä vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Sekoita mangososeen joukkoon ohuena nauhana valuttaen. Kaada seos jähmettyneen kakun päälle ja nosta vielä kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Ennen tarjoilua pyöräytä veitsellä kakun reunat irti vuoasta ja siirrä leivinpaperin avulla kakku tarjoiluastiaan. Koristele haluamallasi tavalla.
Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Jatketaan vielä jouluisella kuvalla, vaikkakin tämä torttu sopii varsin hyvin ympäri vuoden tarjottavaksi. En löytänyt netistä ihan mieleistäni ohjetta, mutta Marien juustokakku oli varsin lähellä sitä mitä hain, joten tässä minun valkosuklainen versioni siitä. Hyvää oli!
Kommentit